Windsor Flooring soveltuvat alustatyypit

Soveltuvat alustatyypit ja vaatimukset

Puinen aluslattia:

Jos vinyylilattia on tarkoitettu asennettavaksi olemassa olevan puulattian päälle, on suositeltavaa korjata mahdolliset löyhtyneet tai natisevat laudat ennen asennuksen aloittamista. Naulaa tai ruuvaa 15 cm välien kantavien palkkien suuntaisesti välttääksesi natinaa.

Suosittelemme asentamaan vinyylilankut poikittain olemassa oleviin lattialautoihin nähden.

Kaikkien muun tyyppisten puisten aluslattioiden – esim. lattiakipsi, vaneri, OSB-levyt, lastulevy, kuitulevy jne. – on oltava rakenteellisesti joustamattomia, vakaita ja asennettu valmistajan suositusten mukaisesti. Varmista aina yhteensopivuus myyjältä.

Betonilattia:

Lattian on oltava täysin kovettunut, vähintään 60 päivää vanha, tasainen/tasoitettu, pysyvästi kuiva ja puhdas kaikesta vierasaineista, kuten pölystä, vahasta, liuottimista, maalista, rasvasta, öljyistä ja vanhoista liimajäämistä. Kovetusaineet ja kovetteet voivat aiheuttaa sidoksen pettämisen, eikä niitä tule käyttää.

Betonialustan täytyy olla tasainen. Kolot, syvät urat, paksunemat ja muut epätasaisuudet on täytettävä tasoitusaineella. Aluslattian eli pohjan suurin sallittu poikkeama on 2 mm / 2000 mm.

Kosteus- ja alkalisuustestit on tehtävä kaikille betonialustoille laatan iästä riippumatta. Tee joko ASTM F2170 -kosteusmittaus suhteellisella kosteudella tai ASTM F1869 -kalsiumkloridikosteustesti (MVER: kosteuden höyrynpäästöarvo). Suorita pH-testi ASTM F710 -standardin mukaisesti selvittääksesi laatan alkalisuus.

Aluslattian kosteuspäästöt eivät saa ylittää 3 lb/1 000 ft²/24 h mitattuna kalsiumkloriditestillä ASTM F1869-04 -standardin mukaisesti tai ASTM F2170 -standardin mukaisella paikan päällä tehtävällä suhteellisen kosteuden mittauksella, joka ei saa ylittää 75 %. Esimerkiksi  0,2 mm:n paksuista PE-muovikalvo polyeteeninen kosteussulku on tarpeen.

Betonisen aluslattian päällä vaaditaan aina käytettävän muovikalvoa, mikäli betonilattiaa ei ole ylitasoitettu sileäksi tai hiottu sileäksi.

Muut lattiapäällysteet:

Lattia voidaan asentaa useimpien kovapintaisten, joustamattomien lattiapäällysteiden päälle, mikäli olemassa oleva lattiapinta on puhdas, tasainen, kuiva, tukevasti kiinnitetty ja rakenteellisesti joustamaton, vakaa. Pehmeät lattianpäällysteet on poistettava. Älä koskaan käytä liuottimia tai sitrusliimanpoistoaineita vanhojen liimajäämien poistamiseen.  Liuotinjäämät alustassa voivat vaikuttaa uuteen lattiapäällysteeseen.

Varmista myyjältä aina ennen asennusta SPC-vinyylilankun yhteensopivuus alustan kanssa.

ÄLÄ asenna näiden päälle:

  • Mikä tahansa matto.
  • Vaahtotuettu vinyylilattia.
  • Mikä tahansa kelluva lattia, irtoasennettu, reunakiinnitetty vinyylimatto, uiva parkettilattia.
  • Puulattia jotka on asennettu suoraan betonin päälle tai betonin päällä olevien puupalkkien tai vanerin päälle.
  • Lattianlämmityslevyt, lattianlämmitysvesiputket kuten esim. Tycroc lämmönluovutuslevy tai vastaava vaatii aina päälle hyvin lämpöä läpäisevän vahvan, joustamattoman ja rikkoutumattoman levyn esim. Gyproc GL 15 Lapikas – Ympäripontattu P6-luokan KoskiFloor-lattialastulevy 22x600x. Varmista aina yhteensopivuus myyjältä.
Tarvitsetko apua?